Erityisesti vasta-alkajille, jotka shoppailevat mattoja verkossa ensimmäistä tai toista kertaa!

Ostin hiljattain maton verkosta erityistä käyttötarkoitusta varten. Itse käyttötarkoituksesta puhun lisää myöhemmin, mutta nyt haluan jakaa ensimmäistä tai toista kertaa mattoja katsastaville kanssaostajille muutaman vinkin. Ennen mattohankintaa on hyvä pohtia muutamia asioita. Nämä vinkit olisin itsekin halunnut tietää lähtiessäni ensikertaa matto-ostoksille!

Pohdi huoneesi muotoa ja kokoa

Asun yhden makuuhuoneen yksiössä, jossa on olohuone/eteinen, keittiö ja kylpyhuone. Kotini sisäänkäynnillä ja kylpyhuoneessa on jo ovimatot. Ovimatot ovat piristäneet kotini sisäänkäyntiä ja toimineet mainiona märkien jalkojen kuivaajana kylpyhuoneessa. Ovimattojen jälkeen aloin pohtimaan suuremman maton hankintaa, jollaista en ollut aikaisemmin ostanut. Matto-ostoksille lähdin siis ensikertalaisena.

Googletin matot ja löysin asioita, joita en ollut aikaisemmin osannut edes ajatella.

Matot ovat saatavana useissa eri tyyleissä – jokaiselle huoneelle ja tilalle löytyy omansa aina koon, paksuuden tai muodon mukaan. Mitä enemmän tietoa ahmin, sitä enemmän aloin tuntea itseni todelliseksi sisustajaksi. Päivän päätteeksi minulla oli lähes mestarillinen tietotaito matoista.

Pohdi huoneen sisustusta ja maton käyttötarkoitusta

Huoneen koon lisäksi on hyvä pohtia huoneen sisustusteemaa mattoa hankkiessa.

Ostin maton olohuoneeseen. Lienee sanomattakin selvää, että maton tuli soveltua kodin keskipisteeksi. Myös mukavuudella oli roolinsa mattovalinnassa eikä maton paksuutta suinkaan voinut unohtaa. Olohuoneessani on sohvasetti, mutta vieraiden saapuessa, osa ihmisistä saattaa tilanpuutteen vuoksi istua myös lattialla. Niinpä huomioni keskittyi lopulta tiheä ompeleisiin mattoihin, kuten vaikkapa Beni Ourain -matto.

Ennen kun klikkaat maton ostoskoriisi, tarkista myyjän saamat arvostelut Googlesta. Otin myös yhteyttä yrityksen asiakaspalveluun saadakseni vastauksia epäilyksilleni – aina toimituksesta, toimituskuluihin, vaihtopolitiikkaan ja muihin asioihin.

Minä onnistuin saamaan täydellisen maton edulliseen hintaan verkkokaupasta. Verkkokaupan valikoima on kieltämättä vaikuttava, ja mattovalikoiman syövereihin on helppoa hukkua.

Pohdittuasi yllä mainittuja tekijöitä täydelliset matot tulisi löytyä helposti. Ja sitten vain piristämään kodin sisustusta minimaalisin vaivannäöin!

Jos etsit laajaa mattovalikoimaa, suuntaa TrendCarpet verkkokauppaan – löydä matot verkon laajimmasta mattovalikoimasta! Hauskoja shoppailuhetkiä!