Om du älskar traditionella saker, får vi då föreslå att du skaffar något som fullkomligt osar tradition? Idag har vi något åt dig som har fraktats från den marockanska kulturen – en Beni Ourain-matta.

Traditionella mattor är fortfarande efterfrågade på grund av deras äkthet. När man köper en traditionell matta letar man också efter att köpa en liten bit av en kultur som man kan vårda som en artefakt. Det är en del av ett samhälle i världen som du respekterar och vill veta mer om.

Idag är Beni Ourain-mattor mycket populära i Europa, och vi kunde inte undvika att märka att många online-butiker hävdar att de säljer äkta varor. Men man ska vara försiktig när man väljer butik online. Vi har stött på en som heter TrendCarpet. Man kan enkelt säga att de har ett av det största utbudet av mattor online. Säg en matta så kommer du förmodligen att hitta den här i olika storlekar, färger, mönster och mer.

Beni Ourain-mattor utvecklades från början av stammen Beni Ourain i Marocko, i Atlasbergen.

De här mattorna är kända för sin mjuka och härliga vävning. Vad gäller designen är de mycket enkla och blir inte överväldigande i någon dekor. Eftersom de är tillverkade av äkta fårskinn behåller de också sin autentiska och naturliga färg.

När det gäller att ta hand om din Beni Ourain-matta vill vi försäkra att du undviker att lägga mattan i ett högtrafikerat område. Om du vill behålla dämpningen i mattan och inte platta till den eller nöta ut den så snabbt, rekommenderar vi att du lägger den i sovrummet eller i något annat avskilt rum, där du kan njuta av en kväll med dina vänner.

Du bör också undvika att sätta tunga möbler på mattan.

Om det spills eller blir fläckar på mattan bör det tas om hand direkt. Se till att alltid använda naturliga rengöringsmedel som bakpulver och vinäger för att städa av den direkt. Du kan dammsuga mattan när du känner att smuts eller damm har samlats.

Eftersom Beni Ourain-mattor är enkla i design och mönster är de ofta gjorda av geometriska mönster som kan visa olika symboler och berättelser från Beni Ourain-kulturen.

Om du inte har kollat in TrendCarpet för att hitta en Beni Ourain-matta rekommenderar vi att du gör det idag. Beni Ourain-mattor är tillverkade av särskild fårull som gör dem till det perfekta valet till barnens rum, sovrummet eller salongen. Eftersom ullens källa avgör hur mattan kommer kännas och se ut och du vill unna dig lite lyxig shopping, kan du göra en beställning hos TrendCarpet. De har snabb leverans, 14 dagars retur- och bytespolicy tillsammans med de bästa priserna. Berätta för oss hur din erfarenhet var när du handlade hos dem.